+36309432822
goldbutor@goldbutor.hu

5 elengedhetetlen konyhai kiegészítő

Minőség, szakértelem, szeretet

5 elengedhetetlen konyhai kiegészítő

A konyha az egyik olyan hely a lakásban, ahol a legtöbb időt töltjük és segít a mindennapi stresszből kilépni kicsit. Tehát, ha már sokat tartózkodunk itt, miért ne nézhetne ki úgy, mint, ahogyan szeretnénk? Nagyon sok lakberendezési lehetőség van, különböző kiejthetetlen nevű stílusban, tehát csak a fantáziánk, és a költségkeret szab határt az álomkonyha kivitelezésében. Viszont, teljesen mindegy milyen, új svéd módszerrel rendeztük be, akkor is van öt alapvető kiegészítő, ami a konyha elengedhetetlen része. 

  1. Fiókok és tárolók minden mennyiségben

Szerintem nincsen olyan konyha, ahol minden elfér. Az örökös probléma forrása a szaporodó eszközök, és ezek tárolásának a hiánya. Tehát vagy leredukáljuk a megvásárolt eszközök számát, vagy pedig extra tároló helyeket alakítunk ki. Ezeket lehet DIY módszerrel is, ha sok időnk van, vagy dobozokat, hengereket, akasztókat is lehet vásárolni. Azonban a legbiztosabb a fiók, illetve a kihúzható tárolók. Minél több van belőlük, annál több mindent lehet elrejteni. Természetesen ez a bútortól is függ, hogy milyet választottunk. Az egyedi bútoroknál például, annyit és olyat lehet csinálni, amit csak szeretnél. Ámbár, ha mégsincs sok lehetőséged rá, akkor is meglehet oldani, a helyes térkihasználással.

forrás: Pinterest

 

 2. Fűszertartók

Nyilván minden háztartásban megtalálhatóak a fűszerek, de mennyivel esztétikusabban mutat, ha nem a bolti zacskójában hagyjuk, hanem ízléses kis tárolókban helyezzük el. Ilyeneket lehet vásárolni, akármelyik üzletben (tényleg, szerintem kivétel nélkül mindben), vagy akár házilag is lehet készíteni. Rengeteg ilyen ötletet lehet találni az interneten, és a gyerekeket is le lehet foglalni valamivel.

forrás: Pinterest

 3. Akasztók

Na, ez az amit bárhová lehet helyezni. Akár a falba fúrt verziót, vagy az öntapadósat választjuk, mindenképpen jó döntés egy-két darabot elhelyezni a konyhába, vagy a szekrény belsejébe, hogy ne látszódjon, de ha esztétikusan is el tudjuk helyezni, akkor a konyhánk dísze is lehet. A szép konyharuhákat is lehet itt tárolni, vagy a kötényt, esetleg egyes nagyobb méretű kanalat vagy tálalót. 

forrás: Pinterest

 4. Led világítás

Az igazi aduász. Ebből is van több verzió, a beépített vagy a felragaszthatós. Ezeket érdemes a felszerelt szekrény aljára tenni, a konyhapult fölé. Nem csak esztétikus, hanem praktikus is, hiszen nagyban megkönnyíti a munkaterület átláthatóságát. Az sem utolsó szempont, hogy energia takarékos, így még a rezsiből is tudunk csökkenteni, miközben a közérzetünk is sokkal jobb.

 5. Bortároló

Végül, de nem utolsó sorban, ami igazán fontos, az egy jó bortároló. Nemcsak luxus érzetet kelt, hanem igazán praktikus kis dolog. Ebből is lehet beépített, vagy a külön fém/fa gyártott verzió. Akár egyedileg is lehet készíteni. Erre megéri beruházni, hiszen a megtestesült nyugalom őrzője. Viszont viccet félre téve, nagyon esztétikussá képes tenni a konyhát.

Ez csak néhány szösszenet volt, a konyhai berendezési tippek közül, hiszen tényleg millió meg egy verzió lehetséges életterünk praktikus kialakítására, mégis célszerű nagyobb átalakítások előtt szétnézni az interneten, hogy milyen lakberendezési tippeket kínálnak a különböző oldalak. Mi a tippek mellett, akár egyedi bútorokat is készítünk, hogy minél személyre szabottabb legyen az a konyha.