+36309432822
goldbutor@goldbutor.hu

Fürdőszoba praktikus berendezése

Minőség, szakértelem, szeretet

Fürdőszoba praktikus berendezése

Manapság a fürdőszoba már nem csak arra funkcionál, hogy a heti 1 nagymosást ott csináljuk, és 2 naponta lemossuk langyos vízzel magunkról a munka maradványait. A 21. században teljesen új kultusza van a fürdőben töltött időnek. Ahogy elleptek mindent a wellness szállók, és egyre nagyobb igény van, a testi-lelki egyensúlyra, sokkal nagyobb népszerűséget kapott ennek is az otthoni verziója is. Ezért fontos, hogy egy olyan helyiséget alakítsunk ki magunknak, ahol fel tudunk töltődni, és akár órákra is el tudunk vonulni. Ehhez nem csak az esztétika fontos, (persze lényeges, de az úgyis mindenkinek más), hanem a dolgok praktikus, és időtálló elrendezése. Hiszen ha valahol jól érezzük magunkat, akkor azt nem akarjuk gyakran váltogatni.

Tehát a fürdőszoba másik megnevezésében, a nyugalom és béke szigete, ahol eltávolítod magadról a napi stresszt, nyomasztó gondolatokat, és talán még a gyerekek is békén hagynak, miközben relaxációs állapotban próbálod magad a Bahamákra képzelni.  A legtöbb fürdőszoba alap kialakítása, azonban nem ilyen. Sőt! Emlékeztek még azokra a nyomasztó csempékre a 70-es évekből? Nos, gondoltam. Ha neked is olyan van otthon, ne csüggedj, nem muszáj szétbombázd egyből az egész helyet, viszont okosan el lehet takarni. Ha pedig mégis újracsempéznéd a cikk után, akkor remélem adtam néhány jó ötletet.

Ebben a helyiségben fontos, hogy a világos színek domináljanak. Oké, többször kell takarítani, és extra precizitással, mert minden meglátszódik, de növeli a teret a világos színvilág, és mint tudjuk, az optikai térnövelés a legnagyobb csaló eszköz a komfortosság meglétéhez. A sötét színek viszont sokszor levertség érzetét kelthetik, bár vannak olyan alternatívák amivel szépen meglehet oldani, hogy depresszív környezet helyett a különleges luxus érzet legyen meg. Viszont ha letisztultabb környezetre vágysz, mindenképpen a világos, és a föld színek domináljanak. Ha kicsit vagányabb lennél, akkor a világos-fémes kombó az ami extra külsőt kölcsönöz az újonnan alakuló “én sarkodnak”.

forrás: Pinterest

Teljesen mindegy, hogy zuhanykabin, vagy kád van bent, a fontos, hogy a bútorok jól legyenek kiválasztva. Nem szükséges túlzsúfolni a teret, viszont amiket választunk, annak célja az, hogy nem csak szépek, de praktikusak is legyenek. A fürdőszoba szekrényeknél célszerű választás az, amelyiknek van egy kis lába, hiszen, ez egy elég nedves környezet és ha teljesen leér a padlóra, akkor idő előtt felázhat, ami miatt szükséges gyakran cserélni. Illetve ha a mosógép is itt van, akkor arra is kell ügyelni, hogy ne legyen túl eltérő a környezettől. Bár, azt is be tudjuk építeni a szekrénybe, és igazából ez a helytakarékosabb megoldás, mindamellett, hogy sokkal szebb is.

A másik lényeges dekorációs szempont, a tükör. Teljesen mindegy milyen a formája, de lehetőleg legyen minél nagyobb. Nemcsak tértágító, hanem küllemre is kellemesebbé varázsolja a helyet, és kicsit hajaz a luxus szállodákra, ami miatt igazán úgy érezheted, mintha nyaralnál. Azonban arra figyeljünk hogy a tükröt ne az ablak alá tegyük, mert nagyon rontja a fényviszonyokat. Illetve a komfortosság érdekében nem árt, ha van néhány szőnyeg is, ugyanakkor ezeket célszerű, ha olyan anyagból választjuk amiknek nem árt a nedvesség, de határozottan ne a gumi kilépő legyen, hiszen annak elég olcsó hatása van.

egyedi fürdőszoba bútor

Dekorációs tárgyaknak pedig, ha nem elég jó az egyszerű tusfürdős flakon, lehet vásárolni, kinyomós szappantartókat, amik a tusfürdők/samponok adagolására tökéletesek, és hosszú ideig megmaradnak. Ezeken felül pedig, ajánlom a pára kedvelő növényeket , hiszen pár virág nagyon sokat tud javítani, esztétikusabb lesz a környezet, illetve, ha van, akkor a hibásabb részeket is remekül lehet vele takarni.

Végül, de nem utolsó sorban: legyen bent gyertya. Hidd el, a tökéletes relaxációs rutinhoz hozzátartozik a gyertya. Meg egy üveg bor, bár ez már ízlés kérdése. Viszont ha mégsem lenne sikeres a dekorálás, a bor sokat segít, hogy teljesen másképpen lásd a végeredményt.

Viccet félre téve, mindennek az alapja a térkihasználás, és a különböző dekortárgyak. Bútornak pedig ajánlom az  egyedileg és méretre tervezett darabokat, hiszen nem fordulhat elő olyan, hogy kilóg a csaptelep, vagy mondjuk félig belelóg a kádba. Mi erre is tudunk megoldást! Meg arra is, hogy ki tud használni az ezek által nyújtott lehetőségeket.

egyedi fürdőszoba bútor