+36303852286
goldbutor@goldbutor.hu

Előszoba és nappali

Minőség, szakértelem, szeretet

Előszoba és nappali

Cikksorozatunk második részében belépünk a házba, s rögtön egy igen komplex helyiségbe érkezünk, ahol egy légtérben kapott helyet az előszoba, a nappali, az étkező és a konyha is! Kár lenne azonban egy füst alatt lerendezni az egészet, így igyekszünk sorban haladni:

Közvetlen a bejárat mellett egy kis előszoba-fal köszönt minket, ahol kényelmesen levethető a kabát és a lábbeli. Ahhoz, hogy ez a bútorelem ne zárja el a nappalit, igyekeztünk légiesre tervezni, és egyszerű tömörfa lécekből készítettünk el az előszobapanelt a fogasokkal. A cipős szekrény rusztikus fa benyomását keltő bútorlapból készült, antracit színű, prémium matt fronttal. Ugyanez a színvilág köszön vissza a teljes beltér bútorzatán is.

Az otthon egy fontos közösségi helyisége a bejárattól alig két lépésre elérhető nappali. A hazatérők itt tudnak a legkönnyebben lepihenni egy fárasztó nap után, de a vendégek fogadása, kényelembe helyezése is könnyedén meg tud valósulni itt.

A helykihasználás művészete

Egy kis tér berendezése mindig kihívást jelenthet, de a megfelelő tervezéssel nincs lehetetlen. A nappali elengedhetetlen elemei közé tartozik egy kényelmes ülőgarnitúra, és egy médiafal. Szerencsére a tulajdonosnak sem volt ennél több igénye. Az alacsony profilú bútorokkal és a tiszta vonalakkal igyekeztünk megnyitni a teret és optikailag tágasabbnak láttatni a nappalit.

Színek és anyagok

A tulajdonos elképzelései alapján az anyagok és színek tekintetében az indusztriális stílus irányába próbáltunk meg elindulni, így az előszobában már látott rusztikus fenyő – antracit színnel készült el a médiadal, az oldalsó falat pedig betonpanelekkel építettük be, melynek felületét az indusztriális stílus jegyében kezeletlenül hagytuk.

Világítás és technológia

A megfelelő világítás kiemelkedő szerepet játszik egy olyan helyiségben, ahol több funkció kap egyszerre szerepet. A természetes fény maximális kihasználása mellett, a mai ledes világítástechnikák különböző formáival igyekeztünk gondoskodni a megfelelő fényről. Így pl. a gipszkarton álmennyezetbe beépítésre kerültek nagy fényerejű, de energiatakarékos mennyezeti led-panelek, élvilágítók hideg fehér színben, valamint a médiafal is kapott egy dimmelhető vagyis szabályozható led világítást.

A személyes stílus megjelenítése

Ez a nappali már önmagában is hordozza a tulajdonos személyes stílusjegyeit, de további kiegészítőkkel, így pl. a betonfalon elhelyezett színpompás festménnyel, s ehhez illeszkedő színvilágú szőnyeggel próbáltunk még inkább igazodni az itt lakók karakteréhez.

Következtetés

Cikkünk bemutatta, hogy a megfelelő színek és anyagok, a megfelelő világítás, valamint a személyes stílusjegyek összhangja hogyan tudnak hozzájárulni ahhoz, hogy egy előtér és egy nappali vonzó és funkcionális legyen. Tehát, ha egy kis nappali tervezésén gondolkodsz, bátran meríts ihletet ebből a cikkünkből és keress minket bizalommal, hogy segíthessünk a megvalósításban!

Az alábbiakban csatolunk egy „előtte” fotót is, hiszen ez a helyiség is fantasztikus átalakuláson esett át a kezünk nyomán.